ШИДЕРОВ ЕООД е производствено-търговска фирма основана в началото на 90-те години. През 1997г. фирмата започва производствена дейност и днес тя е една от основните компании в бранша, произвеждаща над 150 вида пакетирани подправки и суровини за търговската мрежа в страната и за хранително-вкусовата промишленост. Ние вярваме,че в основата на здравето е чистата и натурална храна,затова всички продукти продавани от ШИДЕРОВ ЕООД са натурални, без съдържание на натриев глутамат, стабилизатори на вкуса и овкусители.

За периода на своето съществуване фирмата изгради трайна търговска мрежа в България с дистрибутори в градовете: Стара Загора, Русе, Варна, Добрич, Казанлък, Троян, Ловеч, Плевен, Севлиево, Велико Търново, Шумен, Тополовград, Хасково, Нова Загора, Пловдив, Бургас и София, спестявайки на своите клиенти ценно време за доставки и контакти.

Основни направления в дейността на предприятието:

  • Пакетиране на широка гама от вносни и традиционно български подправки в художествено оформени опаковки и бурканчета;
  • Производство и пакетиране на богата гама от десертни, натурални пшенични и царевични нишестета;
  • Предлагане на продукти за здравословно хранене: мюсли обогатени с плодове, натурален и шоколадов корнфлейкс, царевичен грис, царевично брашно, овесени ядки и ленено семе;
  • Специална селекция на червен пипер и традиционно български листни сушени подправки;
  • Разработване и предлагане на серия от фирмени подправкови смеси за месната индустрия и сладкарската промишленост;
  • Предлагане на широка гама от кетъринг опаковки: 0,250кг., 0,500 кг., 1 кг., 5 кг.;

За удовлетворяване на високите изисквания на съвременния пазар и на потребителите, фирмата започва изгражда през 2000г. нова технологично-функционална производствена база, включваща нови сгради, оборудвани с прецизни машини за производство. През следващите години разширихме производствените и складовите пространства като след последния новоизграден склад през 2020г фирмата разполага с площи от 4000м2 .ШИДЕРОВ ЕООД притежава патентни свидетелства за марка и изделия, както и технологични документации за процеси и фирмени рецептури.

ШИДЕРОВ ЕООД разполага с Разрешително за производство на храни от Министерството на икономиката №2811, Удостоверение за регистрация по Закона за храните от Дирекцията по безопастност на храните №1/11.05.2011. Предприятието е регистрирано от БАБХ с регистрационен номер BG 2418006.

ШИДЕРОВ ЕООД e внедрила и сертифицирала Система за управление на качеството. От 2008 година фирма „ШИДЕРОВ” ЕООД  e внедрила и поддържа системи за управление на качеството и безопасността на продукта. През 2018г. фирмата направи преход от  ISO 9001:2008  към  FSSC 22 000  v.5.1  с цел по – сигурна производствена среда и безпроблемна  работа с български и чуждестранни партньори.